Borůvkový dort

09.08.2019 11:57

Tento dort je snadný recept, kdy jeho základ tvoří máslové sušenky a borůvky. Pro návštěvu jako dělaný! Určitě vyzkoušejte taky.

Ingredience

Na korpus

  • 200 g máslových sušenek
  • 115 g rozpuštěného másla + na vymazání

Na krém

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ztužovač šlehačky (smetafix)

Na ozdobu

  • borůvky
  • maliny

Postup

  1. Připravíme si korpus. Rozdrtíme na jemno máslové sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Vymažeme dortovou formu a na dno prsty namačkáme sušenkový základ. Troubu předehřejeme na 160° a 10 minut pečeme. Po upečení necháme vychladnout.
  2. V další míse začneme dělat krém. Nejprve vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem na šlehačku. Poté vmícháme tvaroh a opět dohladka rozmixujeme. Hotovým krémem pomažeme vychladlý korpus.
  3. Na dohotovení si vezmeme borůvky a maliny, které poklademe na krém. Dáme přes noc do ledničky chladit. A druhý den můžeme podávat. Přeji dobrou chuť!