Tento hit v době karantény ovládl snad celý internet. Jedná se o vlastnoručně vyrobenou krémovou pěnu na vrchu s mlékem a kostkami ledu. Je velice jednoduchý a zvládne ho vytvořit každý. Navíc v těchto teplých dnech určitě potěší. Já tu mám pro vás recept rovnou na tyto dvě chutné varianty. Pusťme se do toho :)
Dalgona Coffee classic
Potřebujete:
- 1/3 hrnku cukru krystal
- 1/3 hrnku kávy - prášek (nejlépe instantní)
- 1/3 hrnku vody
- sklenice mléka
- kostky ledu
Postup:
Do misky dáte nejprve kávu (v prášku, ne uvařenou!), pak cukr a zalijete vodou. Promícháme lžící a poté šleháte ručním šlehačem cca 10 minut, dokud nevznikne krémová pěna.
Podávání:
Do sklenice nalejeme mléko a přidáme pár kostek ledu. Na vrch postupně opatrně přidáváme vyšlehanou krémovou pěnu. A máme hotovo!
Dalgona Chocolate
Potřebujete:
- 1/3 hrnku cukru krystal
- 1/3 hrnku kávy - prášek (nejlépe instantní)
- 1/3 hrnku vody
- 1 lžíci kakaa + trochu na posypání
- sklenice mléka
- kostky ledu
Postup:
Do misky dáte nejprve kávu (v prášku, ne uvařenou!), pak cukr a zalijete vodou. Promícháme lžící a poté šleháte ručním šlehačem cca 10 minut, dokud nevznikne krémová pěna. Poté přidáme lžíci kakaa a chvíli ještě budeme šlehat.
Podávání:
Do sklenice nalejeme mléko a přidáme pár kostek ledu. Na vrch postupně opatrně přidáváme vyšlehanou krémovou pěnu. Posypeme trochem kakaa a máme hotovo!
